Tutobies section by NF


THE OWNER


WeChat


Letak Blog Archive dekat Classic Template
Monday, August 5, 2013 • 2:52 PM • 0 comment{s}
♥♥♥iheartpictures♥♥♥

Assalamualaikum dan hai.

Yow, waghih~ rembau most wanted yawww~ tetibe je hahahaha. Hello bloggers! Dah berkurun lama dah saya tak update blog tutorial. Almaklumlah busy mengalahkan PM :p Saya rasa memang tkde sape yg akan baca entri saya yg tak berapa best sangat ni heww~ Papepun kite enjoy!!!!! Okay back to the topic, hari ni saya nak ajar cemane nak letak blog archive kat classic template. Selalunya blog archive ade kat template designer kan? Saya ada kodnya. Let's start :)

  • Blogger > Dashboard > Template
  • Copy kod di bawah dan paste kat mana2 sidebar


<div style="border:1px solid #fff;background:#fff; width:200px; overflow-x:hidden; overflow-y:scroll;padding:5px; height:120px;text-align:left; ">
<bloggerpreviousitems>
<li><a href="<$BlogItemPermalinkURL$>">
<$BlogPreviousItemTitle$></li>
</a>
</BloggerPreviousItems>
</div>

  • Preview and save.
Tadaaaaa, dah siap! Senang je kan? Tak yah susah2 nak godek2 code bagai -.- kalau jadi cakap thanks, kalau tak jadi tanya saya tau ;) kalau korang nak sangat tengok blog archive tu cemane, nahh


Tak sangka blog nie aku lupa update sampai blog nie dh berhabuk gila! -.- papepun saya nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN!