Tutobies section by NF


THE OWNER


WeChat


Simple Navigation
Saturday, March 23, 2013 • 3:34 AM • 0 comment{s}
Preview :




P/S : Navigate nie sesuai untuk CLASSIC TEMPLATE sahaja, tetapi kalau korang guna TEMPLATE DESIGNER, boleh je tapi saya tak explain kat sini hehe sorry~

  • Dashboard > Template.
  • Ctrl+F, cari kod navi { atau sama jenis dengannya.
  • Kalau dah jumpa kod tersebut, sila padam kod navi { lama anda dan gantikan kod di bawah.
  • Paste kat atas </style>.

@font-face{
font-family:tutano;
src:url(http://static.tumblr.com/dep4vzc/82Km8jmz4/tutano_cc_v2.ttf);
}
.navigate a{
font-family:tutano;
background: #A9BCF5;
color: #000;
font-size: 15px;
display:block;
width: 97px;
text-align: center;
padding-top:2px;
padding-bottom:3px;
margin-left:2px;
margin-top:2px;
position:relative;
text-align: center;
-moz-border-radius:7px;
-webkit-border-radius:7px;
display: inline-block;
text-decoration:none;
-webkit-transition-duration:1s;
}
.navigate a:hover{
background: #aaa;
color: #fff;
font-weight: bold;
cursor: url(http://www.dolliehost.com/dolliecrave/cursors/cursors-finger/finger01.gif), auto;
-webkit-transition-duration:1s;
}

Lepas korang dah paste code tu, korang copy code ni pulak.

<center><div class="navigate a">
<a href="http://link1.com">FACEBOOK</a> <a href="http://link2.com">TWITTER</a> <a
href="http://link3.com">TUMBLR</a> <a href="http://link4.com">FLAVORS</a></div></center> 

Nota kecil :

Hijau : boleh tukar apa2 font
Biru : background sebelum dan selepas hover
Ungu : tulisan sebelum dan selepas hover
Maroon : link fb/twitter korang
Bold : nama navigation anda
Italic : saiz font

P/S : Font navigation tuu saya ambek kat sini dan separuh codenya dari tumblr dan separuh lagi ditweak oleh saya sendiri. So jangan salah paham okei :)

Kalau jadi cakap thanks, kalau tak jadi cepat2 bagitau yea :) Bye!