Tutobies section by NF


THE OWNER


WeChat


Gerakkan Title Blog
Wednesday, August 22, 2012 • 12:47 PM • 0 comment{s}
Assalamualaikum.

Hari ni saya nak wat tutorial gerakkan title blog. Cube korang tngok, ramai yang da wat title blog dorang bergerak an? Jadi saya nak ajarkan korang lah cemane nak wat :D Kalau korang x tau cemane bende tu click je live preview (^^v)


Dah tengok? Haaa okay cun beb ~! Bende tu bergerak an? Nak wat x? Nak wat x? Haha jom start :D Bende nie untuk Template Designer shje. Kalau classic template x tau lah boleh ke x. Korang pandai2 ah nak godek codenye, hehe ^^

  • Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML Javascript
  • Copy code di bawah dan paste kt HTML Javascript tu.
<script language=javascript>
msg = "Title Blog Anda";

msg = "..." + msg;pos = 0;
function scrollMSG() {
document.title = msg.substring(pos, msg.length) + msg.substring(0, pos);
pos++;
if (pos > msg.length) pos = 0
window.setTimeout("scrollMSG()",200);
}
scrollMSG();
</script>

 Note :

Title Blog Anda - tukar ah dengan title blog korang.
... - macam saya wat senyuman kat live preview tuh. Korang leh adjust pape jek ^^ jgn adjust bende laen sudah la T_T

Nak wat tutorial lagi ah :)

Labels: ,