Tutobies section by NF


THE OWNER

Farahin. Sixteen. Einsteiners 98'.

Archieve


WeChat


Tutorial : Rotate Image Hover
Saturday, June 16, 2012 • 2:27 PM • 0 comment{s}


This is the live preview.
Assalamualaikum.

Dah lama saya tak post tutorial kat sini. \biasenyer saya post kat blog lama saya dulu http://ratupetninlaw.blogspot.com . Jadi saya post ajelah kat sini/. Hari nie saya nak buad tutorial pasal rotate image hover \eh ye ker rotate image hover tahlah saya pon tak tau/. Bile kite hover gambar tu, gambar tu nanti jadi terbalik. Paham tak? Paham kann? Haha, okay let's start :D

SPECIAL FOR CLASSIC TEMPLATE ONLY

1. Dashboard > Template.

2. Tekan Ctrl+F. Cari kod </style>.

3. Paste kod nie di atas kod </style>.

img {
border:0px solid #ddd;
padding:3px;
-webkit-transition: 3.5s;
}

img:hover {
-webkit-transform: rotatey(180deg);
}

4. Preview and save. That's all.

Senang jer kann tutorial nie? Kalau korang tak paham bagitau saya kat twitter - http://twitter.com/farahyunn (jangan lupe follow sekali).

Bye!

Labels: , ,